Annons

Sjuk emir tynger Kuwaitbörsen

På söndagen genomgick Kuwaits 91-årige emir Sabah al-Ahmad al-Sabah en operation, enligt den statliga nyhetsbyrån Kuwait News Agency. Statschefens hälsotillstånd drar ner landets ledande börsindex 1,2 procent. Flera andra börser i Mellanöstern backade under dagen.

Kuwaits emir Sabah al-Ahmad al-Sabah i Indien 2006.
Kuwaits emir Sabah al-Ahmad al-Sabah i Indien 2006.Foto:Amit Bhargava

Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor’s har också sänkt Kuwaits kreditbetyg från stabilt till negativt med anledning av neddragningarna i oljeproduktion på grund av coronapandemin, skriver Bloomberg. Kreditvärderingsinstitutet förväntar sig att landets underskott kommer växa till 40 procent av BNP:n i år, i förhållande till 10 procent 2019.

I Egypten backar det ledande indexet EGX 30 för femte dagen i rad med 1,5 procent efter oro för de växande oroligheterna i Libyen.

I Saudiarabien stänger Riyadh-börsen svagt nedanför nollan. Främst är det statliga oljejätten Saudi Aramco som drar ned Tadawul All Share Index.

Även i Israel är huvudindexet TA-35 strax under nollan efter att regeringen har godkänt nya restriktioner för att lyckas kontrollera spridningen av covid-19 i landet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?