Annons

SJ:s bokningssystem i gång

SJ:s biljettsystem har legat nere sedan tidigt på fredagsmorgonen.
Driftstörningar hos en av underleverantörerna låg bakom stoppet.
Vid 12-tiden uppgav SJ att systemet åter är öppet.
”Allt utom appen fungerar nu," säger Annie Edwards vid SJ:s presstjänst.

Sedan tidigt på fredagsmorgonen har det inte gått att köpa biljetter hos SJ. Stoppet berör även resebutiker och kundservice.

En av SJ:s underleverantör hade problem med driftstörningar och deras servrar låg nere vilket har stängt ner bokningsfunktionen. Även stora företag och myndigheter har drabbats.

Vi har ett möte just nu med vår underleverantör. Tidigast klockan 11 vet de mer om hur de ska få fart på det hela. Men just nu finns det ingen prognos”, sa Peter Kraméus vid SJ:s presstjänst vid 10-tiden på fredagen.

De resenärer som inte kunde boka sin tågbiljett uppmanades att bege sig till plattformen och prata med ombordspersonal.

”De kommer att ha en hjälpsam inställning”, sa Peter Kraméus.

Vid 12-tiden på fredagen fick SJ:s underleverantör igång sina servrar och bokningsfunktionen är tillbaka överallt utom via appen.

Innehåll från AJ ProdukterAnnons

Så sitter du aktivt på kontoret: ”Gratis träning när du arbetar”

Stillasittande är skadligt även för den som tränar och har en aktiv livsstil. Därför är aktiva stolar en perfekt lösning för dig som sitter ner mycket på jobbet.

Möbler för aktivt sittande 

Det är ingen hemlighet att kroppen är gjord för rörelse och mår bra av fysisk variation. Att variera din arbetsställning mellan att stå och sitta är det bästa – och ger också extra energi. När du står upp aktiveras musklerna och både hållningen och blodcirkulationen förbättras. Se därför till att växla position så ofta du kan – men inte bara mellan att sitta och stå, utan också mellan olika sittmöbler.

Aktiv stol ett bra val

Vill du att det ska vara enkelt att variera arbetsställningen är en aktiv stol att bra val, det vill säga en ergonomisk sittmöbel som automatiskt sätter kroppen i rörelse för att du ska kunna hålla balansen.

– För ett mer aktivt kontor är ett smart sätt att ha ett antal olika aktiva alternativ som man kan turas om att använda. Du behöver inte heller sitta en hel dag på en aktiv sittmöbel utan du kan absolut variera även med en vanlig kontorsstol, säger Ann-Sofi Gustavsson, produktchef på AJ Produkter.

Fördelen med till exempel en sadelstol eller balansboll är att du får bättre hållning, tränar bål- och ryggmuskulatur och får en ökad blodcirkulation.

– Det blir gratis träning när du arbetar och gör dig antagligen också piggare. På en sadelstol sitter du i ryttarställning och får automatisk en god hållning samtidigt som skuldror, höfter och knäleder avlastas.

Ännu mer rörelse

Vill man ha ännu mer rörelse på jobbet så är en skrivbordscykel eller gåband ett sätt att verkligen vara aktiv. De låter dig öka energinivån och förbränningen – helt i din egen takt.

– Det finns många olika sorters aktiva möbler och det är ju en smaksak vad man gillar. En personlig favorit är vår prisbelönta balanspall Back App där du själv kan ställa in hur mycket gung du vill ha. När du vant dig vid den så kan du enkelt ställa in mer gung och på så sätt få mer träning.

Ett av Ann-Sofi Gustavsson bästa tips för att variera arbetsställningen mellan sittande och stående är att höja skrivbordet precis före lunchrasten, och sedan stå upp så länge du känner för det efteråt. Höj även bordet innan du går hem, så kan du starta arbetsdagen med att stå upp.

Möbler för aktivt sittande 

 

Mer från AJ Produkter

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AJ Produkter och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera