1515
Annons

Sjöstrand Coffee ökade intäkterna första kvartalet

Sjöstrand Coffee hade totala intäkter om 4,0 miljoner kronor under det första kvartalet 2021 (1,4). Rörelseresultatet blev -0,3 miljoner kronor (-0,5).

Det framgår av delårsrapporten.

”Vi har satt en ambitiös tillväxt för 2021 med målsättning att nå en omsättning på dryga 30 miljoner kronor och ett resultat på 1,3 miljoner”, skriver vd Cecilia Hjertzell.

Enligt vd:n har bolagets tillväxt utmanats av den rådande pandemin där de globala transporterna drabbats av fördröjningar vid godsankomst till följd av nedstängning i bland annat Nederländerna.

”Det har resulterat i kraftiga prisökningar som varit svåra att försäkra sig emot i och med att rederierna inte fastställt priser för transporter bokade i förväg, samt extra påslag för tomma fraktcontainers till Kina. Det har även resulterat i komponentbrist och förlängda produktionstider i Kina”, skriver bolaget.

För det första och andra kvartalet har bolaget kunnat säkra leveranser och frakthemtagning samt har nu säkrat produktionsplanen för det resterande året.

Bättre än väntat för hajpade Gamestop

Foto:Jeff Roberson

Omsättningen för Gamestop, den amerikanska datorspelskedjan som hamnat i fokus de senaste månaderna, ökade med 25 procent till 1,3 miljarder dollar, motsvarande 10,7 miljarder kronor, under det senaste kvartalet. Det var en större ökning än vad analytikerna hade spått.

Bolagets förlust per aktie blev 45 cent, också det bättre än väntat. Analytikerna hade räknat med en förlust på 84 cent per aktie. Men i onsdagens efterhandel på New York-börsen på backade Gamestops aktie 9 procent, rapporterar Reuters.

Gamestops aktiekurs rusade i höjden i slutet av januari genom flera samlade aktioner på nätforum som Reddit. Småsparare tog då upp kampen mot hedgefondförvaltare, som som blankat aktien, det vill säga satsat på kursfall.

Den volatila handeln har fortsatt i Gamestop och i år har aktien stigit svindlande 1 500 procent.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera