ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Sjöstedt: M/KD-budgeten orsak till varslet på Arbetsförmedlingen

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt gick i riksdagens partiledardebatt till attack mot M/KD-budgeten och skyllde den för att 4.500 anställda vid Arbetsförmedlingen varslats om uppsägning.

”Det här är bara ett förslag som kommer att drabba människor i deras vardag”, sade han.

Tidigare i debatten anklagade Sjöstedt Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson för att ha medverkat till varslen, genom att ha stött denna budget.

”Är du nöjd med att Arbetsförmedlingen storvarslat?”, frågade han.

Åkesson svarade att det inte är han som ”skickar ut människor i kylan”.

”Vi har en myndighet som inte fungerar. Arbetsförmedlingen har inte lyckats med sitt uppdrag överhuvudtaget”, sade han och tillade att resurserna nu kan användas till att få folk i arbete och han tror att kompetensen på AF kan användas bättre än i dag.

Annie Lööf, Centerpartiets ledare, tog i sitt andra anförande upp den ökade djurrättsrelaterade brottsligheten och sade att hon väntar sig konkret handlingskraft från regeringen.

Gustav Fridolin, Miljöpartiets språkrör, höll med om att dessa brott är "vedervärdiga" och att det är viktigt att detta möts av regeringen.

Centerledaren gav ett litet tjuvnyp till sin tidigare allianskollega och noterade att Ebba Busch Thor, Kristdemokraternas ledare, tog replik på henne men inte på Jimmie Åkesson.

Busch Thor svarade med att säga att ”man kan anklaga Åkesson för mycket, men inte för att ha släppt fram Stefan Löfven”.

Hon frågade bland annat Lööf om hon kan ”garantera att skattebördan för landsbygden inte ökar?”

Lööf svarade att Centern vill få hela landet att växa och "då måste vi minska skattebördan och skattetrycket och få hela landet att blomstra".

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies