Sivers ökar omsättningen och minskar förlusten

Sivers IMA, leverantör av millimetervågprodukter och optiska halvledare, meddelar att rörelsens intäkter under det tredje kvartalet uppgick till 34,6 miljoner kronor (24,8), en intäktsökning om 40 procent.

Nettoomsättningen ökade för samma period med 68 procent till 25,2 miljoner kronor (15,0). Periodens resultat för tredje kvartalet uppgick till -19,3 miljoner kronor (-22,0).

Av periodens resultat är -8 miljoner kronor hänförligt till avskrivningar av goodwill med anledning av förvärvet av CST Global.

"Vi har startat fjärde kvartalet på bästa sätt med en stor ramorder gällande förserieproduktion till ett mycket framträdande amerikanskt Fortune 100-bolag inom fiberområdet. I samband med detta genomfördes en riktad nyemission för att säkra nytt kapital till framtida investeringar i tillväxt. Vi har genom den riktade nyemissionen nöjet att välkomna AMF Aktiefond småbolag som nya ägare. Det är också mycket glädjande att Swedbank Robur Ny Teknik och Nordic Cross Small Cap Edge ökat sina innehav i bolaget", kommenterar vd Anders Storm.

Bolaget ser en stark efterfrågan på sina produkter, heter det i rapporten samtidigt som man avstår från att lämna prognoser.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?