Annons

Sivers genomför riktad emission

Teknikbolaget Sivers IMA, som är listat på First North, har genomför en riktad emission i vilken Swedbank Robur och Nordic Cross har tecknat sammanlagt 4,4 miljoner aktier för drygt 26 miljoner kronor. 

Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget. 

Den emitterade aktieposten motsvarar cirka 4 procent av röster och kapital i bolaget.

"Som tidigare meddelats var ett av våra motiv för listbytet till Nasdaq First North att bredda bolagets ägarbas med nya, långsiktiga, internationella och institutionella aktieägare. Det är därför glädjande att vi idag kan välkomna Swedbank Robur och Nordic Cross som nya aktieägare", säger Anders Storm, vd för Sivers IMA.

Teckningskursen i den riktade emissionen låg på 6:00 kronor per aktie. På torsdagen stängde aktien på 6:34 kronor. För existerande aktieägare innebär emissionen en utspädningseffekt om cirka 4 procent.

Av det totala emissionsbeloppet står Swedbank Robor för 24 miljoner och Nordic Cross Small Cap för 2,4 miljoner kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?