Annons

”Sista utväg att låna från skattekontot”

I väntan på upplösta mötesrestriktioner kapar eventföretaget Local Crew kostnader, permitterar personal och säljer av material. Lån och anstånd vill Mats Ottosson, vd, helst undvika: 

”Man skjuter bara problemet framför sig.”

Mats Ottosson är vd före det egna företaget Local Crew, som bland annat bygger arenascener på Ullevi.
Mats Ottosson är vd före det egna företaget Local Crew, som bland annat bygger arenascener på Ullevi.Foto:Henrik Lenngren

”Hela verksamheten är död”, kommenterar Mats Ottosson, grundare av Linköpingsbaserade Local Crew, läget. 

I elva år har han drivit företaget som bygger arenascener och hyr ut konsertmaterial, som scenstaket och loger. Alla inbokade jobb i mars och april försvann med förbudet mot stora sammankomster den 12 mars. 

Nu hänger verksamheten på att läget ändras till sommaren och att Håkan Hellströms och Rammsteins spelningar på Ullevi samt musikfestivalen Lollapalooza blir av som planerat. 

”Det är helt klart avgörande för företagets överlevnad”, konstaterar han. 

Fokus senaste veckorna har varit att dra ned på alla kostnader. Provanställningar har lösts upp, resten – inklusive Mats Ottosson – har permitterats.  

”Det jobb vi har kvar täcker precis kostnaderna närmaste två månaderna.” 

Vidare har han fått hjälp av banken att justera ned leasingkostnader. Material som sällan hyrs ut har avyttrats och alla inköp stoppats.  

”Sista utvägen är att låna pengar från skattekontot”, säger Mats Ottosson. 

Så länge det går avvaktar han med att låna till likviditeten. 

”Då hamnar man i en situation där man inte kan betala tillbaka pengarna inom överskådlig framtid. Jag skulle inte klara att betala tillbaka en miljon i skattekrediter inom ett år.”

Kan du tänka dig garantilån?
”Det bästa är om man inte måste skuldsätta sig. Man skjuter bara problemet framför sig. Men jag förstår samtidigt att staten inte villkorslöst kan pumpa in pengar i bolagen.”

 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?