Shell i miljardaffär

Shell har undertecknat ett avtal om att sälja sitt ägande om 20 procent i Vivo Energy till Vitol Africa. Prislappen uppgår till 250 miljoner dollar, 2,3 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande.

Transaktionen förväntas vara slutförd under det första halvåret 2017. Enligt Shell är avyttringen ett led i bolagets strategi att fokusera på verksamheter där man kan vara konkurrenskraftiga.

Shell och Vitol har även förnyat ett licensavtal som innebär att Shells varumärke kommer fortsätta användas i över 16 länder runt om i Afrika.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?