Annons

Shamaran måste skjuta på produktionsstarten

Oljebolaget Shamaran flaggar för ytterligare förseningar gällande produktstarten av fältet Atrush och bedömer nu att det nu är troligt ("probable") att starten försenas till det andra kvartalet 2017.

Den senaste bedömningen gällande starten, som blivit uppskjuten många gånger, var det första kvartalet 2017. Det är fortfarande målet och "en möjlighet", skriver bolaget i pressmeddelandet.

Dock, som en konsekvens av den möjliga förseningen kommer bolaget behöva ytterligare finansiering om 20 miljoner dollar, något som ska ordnas via en obligationslösning.

Shamaran Petroleums verksamhet i irakiska Kurdistan har stött på många problem och produktionsstarten i Atrusha-fältet har drabbats av ideliga förseningar.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?