1515

Sextrakasserier fäller en skugga över näringslivet

Kampanjen Metoo har satt ljuset på sexuella trakasserier.

Näringslivet är långtifrån något undantag – tvärtom. Sexuella trakasserier på arbetsplatser är skrämmande vanligt, enligt stiftelsen Allbright.

Allbrights vd Amanda Lundeteg.
Allbrights vd Amanda Lundeteg.Bild:Joey Abrait

Efter skandalen kring den amerikanska filmdirektören Harvey Weinstein har sociala medier fyllts av vittnesmål om sexuella trakasserier. Miljontals människor har delat hashtagen #metoo, framför allt kvinnor har berättat om allt ifrån våldtäkter till stötande kommentarer.

I Sverige har det publicerats närmare 20.000 Twitterinlägg på temat, enligt omvärldsbevakningsföretaget Meltwater. I mer än nio av tio fall är det en kvinna som har reagerat eller delat med sig av sin historia.

Men, från det svenska näringslivet har det varit väldigt tyst. Det betyder inte att problemet inte finns – tvärtom.

"Vi får in vittnesmål hela tiden. Det här är alltför vanligt, till exempel chefer som gör närmanden på konferenser. Jag pratade med en kvinna senast i dag som berättade om att hon blivit sexuellt trakasserad", säger Allbrights vd Amanda Lundeteg.

Carina Lundberg Markow, chefsstrateg på Folksam, har mer än tre decennier bakom sig i det svenska näringslivet. Hon har själv aldrig blivit utsatt för några trakasserier, men ändå upplevt kränkningar på nära håll.

"Det har kommit andra kvinnor till mig och berättat om sina upplevelser. Om män som klappat dem på rumpan och frågat om de fick något i helgen", säger hon.

Enligt Carina Lundberg Markow förekommer trakasserier på alla nivåer, även i den absoluta toppen. Som chef har hon delat ut flera varningar och till och med avskedat personer som misskött sig och betett sig "svinaktigt" mot kvinnor.

"Oftast är det några få dominerande herrar som håller sin omgivning i skräck. Även många män tycker att det är extremt obehagligt", säger Carina Lundberg Markow, som ändå upplever att utvecklingen går åt rätt håll.

Lena Apler, vd i finansbolaget Collector, ‪har som många kvinnor varit utsatt tidigare under sin karriär.

‪"Det har inte varit värre än att jag har kunnat gå där ifrån, negligera och notera att där har vi någon man inte ska vara för nära", säger hon.

‪I dag leder hon ett företag hon har startat själv.

‪"Jag har inte sett tillstymmelsen till ett sådant beteende hos oss. Jag vet inte om det hänger ihop med att jag är grundare och kvinna", säger hon.

Att sexuella trakasserier i arbetslivet inte får mer uppmärksamhet beror på anställdas utsatta ställning, tror Amanda Lundeteg.

"Det här är tyvärr ofta svårt att hantera som anställd, då man befinner sig i beroendeställning till arbetsgivarna", säger hon.

Flera företag Di har varit i kontakt med hanterar det genom särskilda visselblåsarfunktioner. Ett av dem är Volvo Lastvagnar, enligt Joakim Kenndal som är kommunikationsdirektör på bolaget. Investor arbetar en liknande modell, enligt informationschefen Stefan Stern.

"Som enskild medarbetare kan man under sekretess omedelbart vända sig till den interna företagshälsovården eller till vår visselblåsarfunktion eller till sin närmaste chef", säger han.

Folksam har nolltolerans mot sexuella trakasserier, enligt vd Jens Henriksson, men han har ändå haft frågan på bordet vid mer än ett tillfälle.

"Det är klart att vi haft problem som andra företag", säger Jens Henriksson.

Trots att sexuella trakasserier och övergrepp är utbrett samhällsfenomen förekommer frågan sällan eller aldrig i bolagens hållbarhetsredovisningar.

"Vi har mer fokuserat på hur många kvinnor vi har som är chefer i vår hållbarhetsredovisning", säger Jens Henriksson.


Innehåll från WintAnnons

När är bästa tiden att starta bolag? Nu! Tycker Wint!

Visserligen går visan ”juli, augusti och september, härlig sommar är det då”, men det är väl ändå en sanning med modifikation. När augusti är över är i alla fall jobbhösten här. Kanske är semestern precis slut och istället har funderingarna kring jobbet tagit vid. Kanske förde sommaren med sig en tanke om att leva den där drömmen, våga satsa helt eller bara våga prova lite, vid sidan om. Och kanske känns tanken på ett eget aktiebolag lite avlägsen. Men, om inte nu, så när är det då dags att starta aktiebolag?

– Vi tycker inte att det finns någon anledning att vänta, tvärtom. Du kan ju fortsätta som anställd och samtidigt starta ett aktiebolag. De två har ingenting med varandra att göra, säger Ulrika Ahl, Marknadschef på den automatiserade bokföringstjänsten Wint. Vi är ekonomitjänsten som gör det enkelt att starta bolag. Vi på Wint har breddat vårt erbjudande de senaste månaderna och erbjuder nu de som vill starta ett nytt bolag mer hjälp på traven. För även om det kanske inte låter så svårt är det mängder av punkter på att göra listan som måste bockas av i rätt ordning, fortsätter Ulrika.

Läs också: Så kan du få ett kostnadsfritt AB från Wint

Allt som behövs är ditt aktiekapital

För att själv starta ett aktiebolag i Sverige idag behöver alla minst 25 000 kronor i aktiekapital. Bestäm dig. Skapa stiftelseurkunden och gör en bolagsordning. Starta bankkonto och sätt in ditt aktiekapital och få ett bankintyg. Skriv under stiftelseurkunden och efter det behöver ditt bolag registreras hos Bolagsverket och verksamt.se. Där går det kanske att tro att det är färdigt, men nej, då behöver du teckna och upprätta aktier, anmäla en verklig huvudman och så betala alla avgifter också. Sen är det bara att vänta. Under sommaren har handläggningstiderna nämligen blivit långa och det tar tid innan allt godkänts av respektive myndighet.

Ja, det går att hitta tusen anledningar att inte starta aktiebolag, både för att det känns krångligt men också för att det tar tid. Kontakter med banken, Skatteverket och Bolagsverket är tidskrävande och mest av allt känns det som en lång lista av saker som bara slukar energi. Myndigheter är svåra att få tag på, papper ska signeras och det ska öppnas konton och nya bankavtal. Och så ska man våga.

Lagerbolag gör det möjligt att vara igång nästan direkt

Har du modet räcker det numera med att ha 25 000 kronor att stoppa in i ditt aktiekapital. Det är pengar som alltid behövs för att starta upp, de kan inte delas upp och måste finnas tillgängliga från start.

– Aktiekapitalet, det är allt som behöver finnas på plats för att du ska vara igång. Vi gillar inte att vänta. Vem gör det? Det bästa är ju att ha bestämt sig och känna att något händer! Därför har vi den här lösningen med att vi ger dig som vill starta ett helt nytt bolag ett lagerbolag. Då är allt som går att förbereda förberett. Genom att vi erbjuder nya kunder ett aktiebolag finns det ingen tid mellan beslut och att kunna kontakta sin första kund, berättar Ulrika

En annan fördel att inte vänta tills efter årsskiftet är möjligheten att ta utdelning tidigare.

– Du får bara ta utdelning vid varje årsbokslut vid årsskiftet, och även om det är lite sorgligt att nyårsafton bara är fyra månader bort, gör det att du kan ta din första utdelning om 16 månader, istället för om 24 som du behöver vänta om du startar i januari.

– Det är enkelt att starta företag.

Ta reda på hur du kan starta bolag genom Wint

 

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?