Sex nya sätt att smittsäkra din arbetsplats

Handsprit och avstånd är de mest självklara, men det finns också en rad andra metoder för att smittsäkra din arbetsplats. Di har hittat sex smarta innovationer.  

Foto:Most Photos

Viruseliminering
Brittiska Cleanair Spaces lanserade nyligen, i samarbete med Biotech Group, sin nya teknologi för att eliminera covid-19 från inomhusmiljöer. Luftrenaren Ductifit använder säkra nivåer av väteperoxid för att eliminera virus och bakterier från inomhusluft och ytor och har i tester visat på en effektivitet om 99,9 procent, skriver bolagen i ett pressmeddelande. 

Kontrollstationer för temperaturmätning
Perfekt för receptionen eller entrén är denna mobila kontrollstation från amerikanska Safco. Stationen som ska användas för att mäta temperaturen hos anställda eller besökare har tre genomskinliga väggar gjorda av akryl för att skydda mot smitta. Genom skåran i panelen på framsidan kan en kontrollant mäta temperaturen på ett säkert sätt. 

Undvik trängsel med kontorsapp
Den svenska kontorsappen Senion at Work samlar in data hur en arbetsplats används och hjälper till att svara på en rad frågor när de anställda återvänder. Hur många personer är på plats just nu och var befinner de sig? Var på kontoret har de tillbringat mest tid? Hur många har besökt vissa rum eller delar av kontoret? Lösningen går att installera på några dagar och finns i dagsläget på Sodexos huvudkontor i Stockholm och Oslo. 

Håller ytor virusfria
En yta är bara fri från virus eller bakterier till någon tar, nyser eller andas på den. Kanadensiska Envision SQ har utvecklat ett medel som kan strykas på ytor, alltifrån dörrhandtag till hissknappar, för att göra dem bakterie- eller virusfria i upp till ett år.

Nysskydd
Ett mobilt transparent skydd mot droppar som kan spridas genom nysningar, hostningar eller samtal som kan ställas i receptionen, mellan arbetsplatser eller på andra lämpliga ställen på kontoret. Nysskyddet från amerikanska National Business Furniture i akryl kan lätt rengöras med tvål och vatten. 

Bakteriedödande kontorsstolar
Kontorsstolar som behandlats med ett medel som hjälper till att döda mikroorganismer eller förhindra att de växer till sig. Stolen ”Antimicrobial Vinyl Task Chair” från amerikanska Modern Office är klädd med en bakteriedödande vinyl eller den mer stylade ”Strata Stool” från amerikanska National Business Furniture för fikarummet. 

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?