Sex döda i skottlossning i Tyskland

Flera personer har skjutits till döds i den mindre orten Rot am See i södra Tyskland, rapporterar tyska medier.

Foto:Pontus Ahlkvist/TT

Den lokala polisen bekräftar via Twitter att en stor polisinsats pågår och att det rör sig om ”flera skadade, förmodligen även döda, i en byggnad”. En polistalesperson bekräftar för nyhetsbyrån AFP att åtminstone en person dödats, medan en rad tyska medier rapporterar att det är åtminstone sex dödsoffer.

Skottlossningen uppges ha ägt rum strax innan klockan ett i en restaurang i närheten av ortens järnvägsstation.

Det ska handla om en ensam gärningsman, som är gripen. Denne är i 35-årsåldern enligt tidningen Bild och han uppges ha haft familjeband till offren.

Rot am See har omkring 5 000 invånare och ligger mellan de större städerna Stuttgart och Nürnberg.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?