1515

Setras goda halvår bromsades av hamnkonflikten

Träindustrivarubolaget Setra förbättrar sitt resultat 2017 för det första halvåret jämfört med samma period i fjol i spåren av en allt starkare trävarumarknad. Konflikten vid Göteborgs hamn drar dock ned resultatet för det andra kvartalet.

"Vi redovisar ett rörelseresultat för första halvåret på 90 miljoner kronor, vilket är 14 miljoner kronor bättre än föregående år. Vi har kunnat öka såväl försäljningspriser som försäljnings- och produktionsvolymer för jämförbara enheter", kommenterar vd Hannele Arvonen i halvårsrapporten, som publicerades på onsdagen.

Rörelseresultatet för det andra kvartalet uppgick till 57 miljoner kronor, en minskning med 10 miljoner jämfört med samma period ett år tidigare. Minskningen hänförs till störningar på fraktmarknaden och arbetskonflikten i Göteborgs hamn.

"Med tanke på den problematiska fraktsituationen med brist på containrar är resultatet för första halvåret acceptabelt. Framöver ser vi en fortsatt god efterfrågan hos våra kunder och en positiv utveckling av trävarumarknaden både i Sverige och internationellt", säger Hannele Arvonen vidare.

Setras huvudägare är Sveaskog med 50 procents ägarandel och Mellanskog med 49,5 procent. Övriga 0,5 procent ägs av drygt 1.500 mindre aktieägare.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?