1515

Setra lägger ned norrländsk såg – efter 97 år

Träindustribolaget Setra inleder en process för nedläggning av verksamheten i Rolfs i Kalix, grundad 1921.

Enheten har 60-talet anställda och producerar sågade trävaror samt vidareförädlade produkter till framför allt bygghandeln i Skandinavien enligt ett pressmeddelande

"Det är ett jättetråkigt besked att behöva ge till alla våra medarbetare vid Rolfs", säger Hannele Arvonen, vd i Setra, som motiverar nedläggningen med strävan efter att öka koncernens synergier för att öka dess långsiktiga konkurrenskraft.

"Under drygt ett år har vår verksamhet i Rolfs varit till försäljning. Vi har fört diskussioner med olika intressenter för att försöka hitta en bra lösning, men det har tyvärr inte gått. Därför måste vi nu inleda en process för att lägga ned vår verksamhet i Rolfs", säger Hannele Arvonen.

Rolfs är en av Setras tio produktionsenheter, och ligger drygt 30 mil från den mest närbelägna, i norrländska Malå.

På anläggningen produceras sågade trävaror såsom konstruktionsvirke, paneler och olika typer av byggprodukter. Produktionsvolymen 2017 var 97.000 kubikmeter, mot 73.000 året dessförinnan.

Setra är ett av Sveriges största träindustriföretag med omkring 800 anställda i Norrland och Mellansverige. Bolaget ägs till ungefär lika delar av statliga Sveaskog och skogsägarkooperativet Mellanskog.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?