ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Serneke kraftigt övertecknat

Byggbolaget Serneke har idag premiär på Stockholmsbörsen och bolaget meddelar nu att erbjudandet var kraftigt övertecknat. Samtliga cirka 13.000 privatpersoner ska dock ha tilldelats aktier, enligt ett pressmeddelande.

Sedan tidigare är det känt att teckningskursen var 110 kronor per aktie vilket ger ett marknadsvärde på drygt 2,5 miljarder kronor inräknat för övertilldelningsoptionen.

Med som cornerstone-investerare finns Cliens Kapitalförvaltning, Carnegie Fonder, Svolder samt familjen Olsson Eriksson inom Stena-sfären.

Serneke Group grundades 2002 och har växt mycket snabbt. I fjol omsatte bolaget 3,1 miljarder kronor med ett rörelseresultat på 128 miljoner kronor, motsvarande en rörelsemarginal på 4,1 procent. Orderboken uppgick till 6,6 miljarder kronor per den 30 september.

Göteborgsbaserade Serneke har bland annat byggt multisportarenan Prioritet Serneke Arena i Kviberg i Göteborg. Bolaget är nu starkt förknippat med Karlatornet, den planerade skyskrapan på Hisingen i Göteborg som planeras bli 240 meter hög.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies