Annons

Serneke kraftigt övertecknat

Byggbolaget Serneke har idag premiär på Stockholmsbörsen och bolaget meddelar nu att erbjudandet var kraftigt övertecknat. Samtliga cirka 13.000 privatpersoner ska dock ha tilldelats aktier, enligt ett pressmeddelande.

Sedan tidigare är det känt att teckningskursen var 110 kronor per aktie vilket ger ett marknadsvärde på drygt 2,5 miljarder kronor inräknat för övertilldelningsoptionen.

Med som cornerstone-investerare finns Cliens Kapitalförvaltning, Carnegie Fonder, Svolder samt familjen Olsson Eriksson inom Stena-sfären.

Serneke Group grundades 2002 och har växt mycket snabbt. I fjol omsatte bolaget 3,1 miljarder kronor med ett rörelseresultat på 128 miljoner kronor, motsvarande en rörelsemarginal på 4,1 procent. Orderboken uppgick till 6,6 miljarder kronor per den 30 september.

Göteborgsbaserade Serneke har bland annat byggt multisportarenan Prioritet Serneke Arena i Kviberg i Göteborg. Bolaget är nu starkt förknippat med Karlatornet, den planerade skyskrapan på Hisingen i Göteborg som planeras bli 240 meter hög.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?