ANNONS:
Till Di.se

Senzimes system får tummen upp

First North-listade Senzime har fått så kallat CE-godkännande för sitt monitoreringssystem Tetragraph. Därmed är dörren öppen för en kommersialisering av produkten.

"CE-godkännandet är en stor milstolpe för Senzime. Vi kommer nu omgående att påbörja leveranser av Tetragraph-systemet till marknaden via våra distributörer, initialt i Europa följt av USA och resten av världen", kommenterar vd Lena Söderström i ett pressmeddelande.

Senzime har sedan tidigare distributionsavtal för Tetragraph i Storbritannien, Irland, Schweiz, Australien och Nya Zealand, samt ett licensavtal i Japan.

"Diskussioner pågår för närvarande med distributörer på ytterligare marknader och dessa avtal väntas under kommande kvartal", skriver bolaget.

Senzime har tidigare lämnat in en ansökan till amerikanska livsmedels- och läkemedelsmyndigheten FDA för godkännande av Tetragraph i USA.

Tetragraph beskrivs av bolaget som ett system för övervakning av patienter under narkos med muskelavslappnande läkemedel. Systemet sägs göra det möjligt att enkelt och objektivt avgöra när det är säkert att väcka patienten efter operation och säkerställa rätt dosering av läkemedel under operation.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies