1515

Senzagen accelererar tillväxtstrategi

Bioteknikbolaget Senzagens styrelse har, i linje med vad som kommunicerades den 18 augusti, beslutat om en accelererad tillväxtstrategi som inkluderar arbete med en aktiv förvärvsstrategi riktad mot lönsamma och växande bolag, som kompletterar Senzagens nuvarande aktiviteter. 

Det skriver Senzagen i ett pressmeddelande.

Styrelsen har tillsammans med nye vd:n Peter Nählstedt, som tillträdde 18 augusti, fastställt den accelererade tillväxtstrategin som innebär ett ökat fokus på organisk och förvärvsdriven tillväxt och att den tidigare finansiella målsättningen avseende lönsamhet 2022 utgår. 

Senzagen sammanfattar den uppdaterade strategin enligt nedan: 

* Fortsatt kommersialisering av Gard-plattformen i Europa, Nordamerika och delar av Asien.

* Expansion av testportföljen med högteknologiska in vitro-tester för att stödja kunder inom kosmetika, kemikalie, läkemedel och medicinteknik med ett bredare testutbud.

* Utvärdering av förvärvsmöjligheter med fokus på bolag som är lönsamma, växande och kompletterar Senzagens erbjudande.

Tillväxtstrategin kommer att presenteras närmare på en kapitalmarknadsdag den 5 oktober. 

”Vi har tagit en attraktiv position på testmarknaden för djurfri toxikologi. Nyligen antog EU-parlamentet en ny resolution där medlemsländerna uppmanas att snabba på omställningen till djurfri testning, vilket redan har påbörjats av flera branscher och marknader. Senzagen ska vara ledande i arbetet med att hjälpa företag att ställa om från djurtester till metoder som bättre överensstämmer med hur människor biologiskt fungerar”, säger vd Peter Nählstedt.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?