1515

Sens tredje kvartal pressades av nedläggning

Sens (Sustainable Energy Solutions), som levererar energilösningar till fastighetsägare, hade en nettoomsättning på 6,1 miljoner kronor under det tredje kvartalet 2021 (17,3). Rörelseresultatet blev -11,6 miljoner kronor (-4,7).

Det framgår av delårsrapporten.

”Periodens väsentligt minskade omsättning beror på bortfallen orderläggning för borrverksamheten då denna verksamhet är avvecklad efter sviterna av coronapandemin. Nettoresultatet har belastats av betydliga nedläggningskostnader och uppsägningskostnader associerade med avvecklingen av borrverksamheten”, heter det i rapporten.

Vd Lise Toll konstaterar att avvecklingen nu är genomförd och att det gör att bolaget kan ha fokus på pågående affärer samt utvecklingen av projekt inom energilagring.

”Vi har under perioden ökat vår globala tillväxt på marknader där vi ser att våra energilagringslösningar har goda förutsättningar”, skriver hon.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?