Annons

Senaten godkänner Tillerson som utrikesminister

Rex Tillerson har godkänts som USA:s utrikesminister av senatens utrikesutskott. Den tidigare vd:n för energijätten Exxon Mobil godkändes med rösterna 11—10, där samtliga republikaner i utskottet gav sitt stöd till Tillerson och demokraterna motsatte sig hans utnämning.

Rex Tillerson har ifrågasatts för att ha nära band till Ryssland och sin vänskap med president Vladimir Putin. Under en nio timmar lång utfrågning i senaten för knappt två veckor sedan frågade bland annat den republikanske senatorn Marco Rubio om Tillerson skulle kalla Putin för en krigsförbrytare på grund av de ryska bombningarna i Syrien, varpå Tillerson svarade att han "inte skulle använda det ordet".

Men Rubio meddelade inför omröstningen att han, trots sina reservationer, skulle stödja den tilltänkte utrikesministerns nominering.

Rex Tillerson måste nu godkännas av hela senaten, där Republikanerna har majoritet med 52 av de 100 platserna.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?