1515
Annons

Semir Hasanbegovic förstärker Di

Semir Hasanbegovic är ny premiumreporter på Dagens industri från mitten på mars. 

Han kommer närmast från Omni Ekonomi där han varit börsreporter och redaktör. Innan det har han jobbat som nyhetschef och reporter på Nya Lidköpingstidningen.

Semir Hasanbegovic är ny premiumreporter på Dagens industri.
Semir Hasanbegovic är ny premiumreporter på Dagens industri.Foto:Anna Bredberg

Vad vill du bidra med till Dagens industris läsare?
”Intresset för sparande och aktier växer och under pandemin har rekordmånga småsparare hittat till börsen. Nu är det viktigare än någonsin att Sveriges ledande affärstidning fortsätter ge läsarna djupa och relevanta insikter om marknaden. Jag hoppas kunna bidra med det och hjälpa Di:s läsare att fortsätta fatta kloka investeringsbeslut.”

Vad är det mest spännande på börsen att följa i vår?
”Börsen har inte varit såhär spännande sedan coronaraset, som vi fick för ganska exakt två år sedan. Den ”enkla” resan uppåt är gjord och nu är den stora frågan vad som händer framåt. Har de globala börserna satt en större topp eller ska marknaden vandra vidare uppåt?  Den frågan i kombination med de volatila och turbulenta rörelserna vi sett sedan årsskiftet blir det mest spännande att följa i vår.”

 


Ukraina: ”Massiv beskjutning” från Belarus

För första gången har ryskt stridsflyg beskjutit Ukraina från belarusiskt luftrum, uppger Ukrainas militära underrättelsetjänst.

Foto:Evgeniy Maloletka

Tjernihivs län i norra Ukraina utsattes tidigt på lördagsmorgonen för ”massiv beskjutning” från grannlandet Belarus, uppger Ukrainas armé.

”Tjugo raketer avfyrades från Belarus territorium och från luften mot byn Desna”, skriver armén i ett uttalande, och tillägger att det för närvarande inte finns några uppgifter om civila offer.

Enligt Ukrainas militära underrättelsetjänst är det första gången som ryskt stridsflyg beskjuter Ukrainas från Belarus.

”Dagens beskjutning är direkt relaterad till Kremls försök att engagera Belarus som en part i kriget mot Ukraina, uppger underrättelsetjänsten enligt den statliga nyhetsbyrån Ukrinform. 

Belarus är nära lierat med Ryssland och rysk militär har under invasionen av Ukraina haft fritt tillträde till belarusiskt territorium, däremot deltar Belarus inte i kriget på Rysslands sida.

”Dussintals robotar har avfyrats av Ryssland mot vårt territorium den här morgonen. De fortsätter att använda sig av belarusiskt territorium”, skriver den ukrainske presidenten Volodomyr Zelenskyjs stabschef Andriy Yermak enligt Ukrinform. 

Under lördagsmorgonen riktades enligt ukrainska uppgifter beskjutning även mot Lvivs samt Zjytomyrs län.

I distriktet Jaroviv i Lvivs län skadades enligt Ukrinform fyra personer när ett ”militärt objekt” träffades.

Robotbeskjutningen kom enligt militärkällor från Svarta havet. Det ukrainska luftvärnet ska ha skjutit ned två kryssningsrobotar, medan ytterligare fyra nådde målet och detonerade.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?