Seger för Spotify: Regler om arbetstillstånd kan ändras

Migrationsminister Morgan Johansson (S) flaggar för ändringar i reglerna om att förnya arbetstillstånd för att företag lättare ska kunna behålla anställda i Sverige, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. I mitten av februari skrev Spotifys vd Martin Lorentzon ett brev till justitiedepartementet om att 15 högavlönade utländska nyckelpersoner i företaget hotas av utvisning på grund av teknikaliteter.

"Vi måste ändra reglerverket, och jag instämmer sannerligen i att det här är inga bra regler. Möjligen finns det något sätt som vi skulle kunna gå dem till mötes på i den delen också", säger Johansson till Ekot.

Nyligen presenterades en utredning som föreslår att fel som upptäcks av arbetsgivaren eller arbetstagaren inte ska leda till avvisning. Johansson öppnar nu för ett skarpare förslag, enligt Ekot.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?