ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Sedlar desinficeras för att stoppa virusspridning

  • Foto: Cheng Min

För att stoppa spridningen av det nya coronaviruset tar Kina till nya åtgärder. Använda sedlar måste nu rengöras och isoleras, meddelar landets centralbank.

Huruvida kontanter i karantän kommer att ha någon effekt är dock oklart.

Spridningen av viruset fortsätter och smittan har nu skördat över 1 500 människors liv.

Nu kommer nya bud i kampen för att hindra viruset från att spridas – desinficerade sedlar. Kinas centralbank gick på lördagen ut med att man kommer att ta in och desinficera använda sedlar och sedan hålla dem i förvar i sju till fjorton dagar. Hur länge sedlarna ska förvaras beror på hur allvarligt utbrottet av viruset är i regionen där de används.

Fan Yifei, vice ordförande för Kinas centralbank, säger att landets banker har uppmanats att tillhandahålla nya sedlar till medborgarna så fort det går. Centralbanken har utfärdat sedlar till ett värde av 4 miljarder yuan (motsvarande cirka 5,5 miljarder kronor) till Hubeiprovinsen.

Huruvida desinficerade sedlar faktiskt kommer att ha någon effekt på smittspridningen är oklart då allt fler kineser slopar kontanter.

I Hubei, där epidemin började i slutet av förra året, rapporterar hälsomyndigheten att antalet smittade stigit med 2 420 nya fall det senaste dygnet. Det betyder att över 66 000 människor har konstaterats bära på viruset, varav över 54 400 befinner sig i Hubei.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer