Annons

SEB: Vi får ström av Nordea-kunder

Hundratals kunder från Nordea har strömmat in till SEB under helgen. Även fackförbundet Seko lämnar Nordea efter beskedet att banken flyttar huvudkontoret till Finland.

Bild:TT

"Vi märker en markant ökning av nya kunder från Nordea", säger Frank Hojem, presschef vid SEB.

Enligt honom har flera hundra nya kunder kommit in via SEB:s telefonbank under helgen som själva uppgett att de lämnar Nordea.

"Det är både företagskunder och privatkunder", säger Hojem.

Även via SEB:s hemsida, där man också kan bli kund, ses en markant kundtillströmning. Men bland dessa är det oklart vilken bank de kommer ifrån.

Tidigare i dag meddelade fackförbundet Seko att de lämnar Nordea efter bankens flyttbeslut. Förbundsstyrelsen har fattat ett inriktningsbeslut att byta bank, men säger i likhet med LO att det inte kommer att ske över en natt.

"Vi kommer låta denna process ta den tid som krävs för att det inte ska få negativa effekter för våra medlemmar", skriver vice förbundsordförande Gabriella Lavecchia i en kommentar.

Seko har cirka en halv miljard i kapitalplaceringar hos Nordea. Många av förbundets transaktioner sker också genom banken.

"Det är anmärkningsvärt att en bank som fått miljardstöd av svenska skattebetalare för att klara tidigare bankkriser, nu väljer att smita från att ta gemensamt ansvar i framtiden", skriver Lavecchia.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?