1515
Annons

SEB säljstämplar kursrusaren

SEB har sänkt rekommendationen för spelutvecklaren Paradox till sälj från tidigare behåll. Det framgår av en uppdatering från Bloomberg News, skriver Finwire.

Foto:Jesper Frisk, Jesper Frisk

SEB höjer dock riktkursen till 155 kronor från tidigare 147 kronor.

SEB ser att Paradox PDX +1,75% Dagens utveckling är ett intressant tillväxtcase, att aktien har gått starkt på senare tid och förväntningarna inför årets nya releaser har ökat. Banken ser möjligheterna framåt men menar att det samtidigt är diskonterat i nuvarande värdering.

Analytikerna har höjt förväntningarna för vinst per aktie med 6 procent för 2020 och 1-2 procent nästkommande år.

Spelsektorn i allmänhet, och Paradox i synnerhet, har hållit emot starkt under vårens börsnedgång. Paradox-aktien, som är listad på First North, har stigit drygt 33 procent sedan årsskiftet.

Våra barn kommer inte att köpa populisternas fake-resonemang

”Att vi är så små” är ett fake-resonemang som används av populister över hela jorden när det kommer till utsläpp. Våra barn kommer inte att köpa argumentet att vi skippade klimatmålen att vi inte ville ”plåga oss själva”, skriver Isabella Lövin i en krönika.

Till vänster syns orkanen Ians framfart i Florida, USA. Till vänster är en bild frånöversvämningarna som drabbat Pakistan. I mitten syns gasläckaget i Östersjön från Nord Stream 2.
Till vänster syns orkanen Ians framfart i Florida, USA. Till vänster är en bild frånöversvämningarna som drabbat Pakistan. I mitten syns gasläckaget i Östersjön från Nord Stream 2.Foto:Steve Helber, Swedish Coast Guard, Fareed Khan.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera