Annons

SEB: Säljläge i Skanska

Byggbolaget Skanskas aktie har nått upp till nya kursrekordnivåer. Kombinerat med att bolagets vinst väntas minska kommande år har det skapat ett säljläge.

Det skriver SEB i den analys där rekommendationen för aktien sänks till sälj från behåll, med oförändrad riktkurs om 199 kronor, vilket Direkt rapporterat tidigare på tisdagen.

SEB lyfter fram att den höga aktiekursen - och de högre värderingsmultiplar det medfört - inneburit en oattraktiv risk/reward-kalkyl när bolaget rör sig in i en period med lägre vinst per aktie.

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?