Annons

SEB: Köpläge i banksektorn

Det är köpläge i svensk banksektor då värderingar har kommit ned i spåren av bostadsmarknadsoron.

Det skriver SEB i en sektoranalys där tidigare köpråd för SHB, Swedbank och Nordea upprepas.

Bild:Janerik Henriksson/TT

"Svenska bostadspriser visar tecken på stabilisering och bolånetillväxten bör fortsätta vara hälsosam", skriver SEB SEB A +0,33% Dagens utveckling .

För SHB anges riktkursen 134 kronor (17 procent över onsdagens stängningskurs om 114:30 kronor). Swedbank SWED A +1,44% Dagens utveckling har riktkursen 220 kronor (8 procent över 204:20) medan riktkursen 106 kronor aktien nämns för Nordea NDA SE +0,61% Dagens utveckling (13 procent över 93:76). 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?