Annons

Seatwirls aktie har stigit 75 procent i veckan

First North-noterade Seatwirl fortsätter att stiga drygt 10 procent på onsdagen efter tisdagens rejäla uppgång på drygt 40 procent. 

Aktiviteten i aktien är hög och antalet avslut hittills under onsdagen överträffas enbart av den handel som märktes när bolaget noterades i december 2016.

Seatwirl, som är ett utvecklingsbolag inom havsbaserad vindkraft, har klättrat kring 75 procent under innevarande vecka. Aktiviteten på Seatwirls pressavdelning har varit hög de senaste dagarna med tre pressmeddelanden sedan i måndags:

* Måndag: Seatwirl meddelade att långsiktigt samarbete inletts med Siemens med fokus på de tekniska delarna i ett flytande vindkraftverk.

* Tisdag: Seatwirl inleder ett forskningssamarbete med Chalmers och RISE (Research Institutes of Sweden) för ett projekt som utförs inom Svenskt Vindkrafts Tekniskt Centrum.

* Onsdag: Seatwirl har tecknat en avsiktsförklaring med specialistbolag inom offshore och solceller med målet att tillsammans med dem erbjuda utvalda nischmarknader el från flytande vindkraftverk och solceller.

Seatwirls huvudmål är att bli en ledande aktör inom flytande vindkraft och att leverera "stora kostnadseffektiva" vindkraftverk för elproduktion till det vanliga nätet. Ett delmål på vägen dit är att utveckla ett vindkraftverk på 1 megawatt med planerad sjösättning 2020.

I onsdagens pressmeddelande uppgav Seatwirl att några marknader nu identifierats där vindkraftverk av storleken 1 megawatt kan fylla ett tydligt marknadsbehov och ser därför en möjlighet att bygga upp en verksamhet riktad mot dessa nischmarknader parallellt med huvudmålet.

"Det kan leda till att intäkter kommer betydligt tidigare än vad som ursprungligen var planerat", skriver bolaget.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?