1515
Annons

Sealwacs redovisar oförändrat resultat i tredje kvartalet

Spotlight-noterade Sealwacs, som erbjuder en lösning som övervakar kvaliteten på svetsfogar vid tillverkning av plastpåsar, redovisar ett rörelseresultat för det tredje kvartalet 2020 på -0,2 miljoner kronor (-0,2). Nettoomsättningen var fortsatt noll kronor.

I april meddelade styrelsen att den utvärdering som enligt planerna skulle vara genomförd innan sommaren 2020 tills vidare hade fått avbrytas på grund av att det inte är möjligt att genomföra valideringstester utan relativt regelbundna besök av Sealwacs specialister hos tillverkarna där testerna genomförs.

”Under våren och sommaren har vi inte tillåtits att göra några besök hos tillverkarna som på grund av den rådande situationen, med risk för smittspridning, fokuserat sina arbetsinsatser på den normala produktionen”, skriver vd Sören Sandström i delårsrapporten.

I och med att spridningen av covid-19 avtog i slutet av sommaren gjorde styrelsen bedömningen att utprovningen skulle kunna komma igång igen senare under hösten.

”Nu har smittspridningen åter ökat dramatiskt i samhället, vilket medfört ett fortsatt stopp för utvärderingar av sensorn”, uppger Sealwacs-chefen.


Jondetech minskade nettoresultatet tredje kvartalet

Jondetech, som utvecklar IR-sensorteknik, redovisar ett resultat efter skatt om -6,0 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2021 (-17,6).

Bolaget hade ingen omsättning under kvartalet i likhet med motsvarande period i fjol, framgår det av kvartalsrapporten.

Kassaflödet från den löpande verksamheten under kvartalet var -9,7 miljoner kronor (-11,2).

Under det tredje kvartalet tog Jondetech steget mot att etablera en komplett 'fabless' produktionsprocess. Ett utvecklingsavtal ingicks med Varioprint, en transferering av den nanotrådsplätteringen inleddes från labbet på KTH till produktionspartners i Schweiz, och investering i relaterad produktionsutrustning påbörjades. 

”Dessa steg möjliggör för Jondetechs strategiska produktionspartner Varioprint att ta det fulla ansvaret för produktionsflödet och skapar därmed förbättrade förutsättningar att nå målet om industriell högvolymsproduktion”, skriver bolaget i rapporten.

Jondetechs tillförordnade vd Leif Borg uppger att bolagets fokus att nå både Working Samples och Engineering Samples fortgår och skriver att bolaget etablerar nu flera alternativa flöden för att så snart som möjligt få fram fungerande sensorelement. 

”Arbetet med att nå ”production readiness” fortskrider och vi räknar med att hålla den uppsatt tidsplanen att samtliga delprocesser kommer att vara kartlagda under november”, skriver han i rapporten.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?