Hoppa till innehållet

Annons

SDS vinst halverad

SDS redovisar ett resultat efter skatt på 1,8 miljoner kronor för det tredje kvartalet (3,6). 

Rörelseresultatet blev 4,7 miljoner kronor (5,9) och rörelsemarginalen blev 6,9 procent (9,4).

Nettoomsättningen uppgick till 68,4 miljoner kronor (63,4).

Innehåll från mnemonicAnnons

Möt avancerade cyberhot med Threat Intelligence

Cyberattackerna blir både fler och mer sofistikerade och såväl privata som offentliga aktörer är attraktiva mål för angreppen. Under de senaste åren har Threat Intelligence (underrättelseinformation och omvärldsanalys) använts i allt större utsträckning för att skydda organisationer mot angrepp i tidigast möjliga skede. För att dra nytta av TI måste var organisation identifiera sina egna specifika hot, och veta vilka kritiska frågor just de behöver besvara.

Under det senaste decenniet har hotbilden förändrats drastiskt och gått från enkla till avancerade, riktade attacker. För att möta de nya hoten måste företag och organisationer förstå vad som händer på säkerhetsfronten, både inom och utanför organisationen – det som på engelska kallas Threat Intelligence (TI). Data samlas in från olika källor och analyseras och värderas för att identifiera potentiella hot, bedöma deras allvarlighetsgrad och förstå hotaktörens taktik, tekniker och procedurer. Datan kan sedan användas i dagliga säkerhetsuppgifter såväl som företagens operativa riskhantering. 

Så skyddar du din organisation med TI

TI kan förstås och definieras på många olika sätt. NATO har använt begreppen Signals Intelligence (SIGINT) och Human Intelligence (HUMINT) i militära kontexter. Men i cyberdomänen måste flera olika discipliner kombineras för att utgöra det som kallas för Cyber Threat Intelligence. För att dra nytta av TI behöver var organisation därför identifiera sina specifika hot, och vilka kritiska frågor just de behöver ha svar på. Detta är ett analytiskt- och strategiskt krävande arbete.

–  Threat Intelligence handlar om beslutsstöd och det är viktigt att företagen förstår vad det innebär och vad de vill uppnå, säger Jon Røgeberg, Head of Threat Intelligence, på mnemonic.

Daglig hotinformation

På mnemonic arbetar ett expertteam bestående av närmare 350 säkerhetskonsulter, produktspecialister, hotforskare och etiska hackare. De arbetar med att upptäcka de mest avancerade cyberattackerna, genomföra incident response vid allvarliga händelser, och att skydda sina kunder från digitala hot. 

mnemonics Threat Intelligence-team är internationellt erkänt för kvaliteten och precisionen i sitt arbete och deras Threat Intelligence används dagligen av myndigheter och CSIRTs över hela världen. Varje vardag publicerar mnemonics TI-team en offentlig uppdatering om de senaste säkerhetshoten och sårbarheterna. 

Registrering är helt kostnadsfri, klicka här 

Om mnemonic:

mnemonic har levererat avancerade säkerhetstjänster sedan år 2000. Drygt 350 experter arbetar inom alla områden av IT- och informationssäkerhet. mnemonic investerar 10% av arbetstiden på FoU, och samarbetar internationellt med både univsersitet och brottsbekämpande organ såsom Europol EC3. 

Läs mer om Threat Intelligence 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med mnemonic och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera