Annons

SD-vildar i riksdagen bildar ny politisk grupp

Tre politiska vildar bildar en ny politisk grupp i riksdagen.
De före detta sverigedemokraterna Pavel Gamov, Hanna Wigh och Margareta Larsson går samman och vill utröna möjligheterna till ett större ekonomiskt stöd.

Pavel Gamov, Hanna Wigh och Margareta Larsson.
Pavel Gamov, Hanna Wigh och Margareta Larsson.Bild:TT

Gamov, Wigh och Larsson har skrivit ett brev till riksdagsförvaltningen och meddelat att de bildat gruppen Sveriges partipolitiskt oberoende lista (SVPOL). Det rapporterar flera medier med hänvisning till Nyhetsbyrån Siren.

De politiska vildarna har gått samman "i syfte att underlätta arbetet med att infria väljarnas önskemål och förväntningar". De vill träffa förvaltningen för att diskutera vilket ekonomiskt stöd de har rätt till.

"Vi har fortfarande en politik som vi vill driva", säger Margareta Larsson till TT.

"När man har lämnat ett parti så försvinner också möjligheter till politiska sekreterare och sådant som kan vara till bra hjälp. Det handlar mycket om att organisera sig bättre, vara aktiv sista året och lyfta de frågor vi tycker är viktiga."

Margareta Larsson kom in i riksdagen på ett av Sverigedemokraternas mandat 2010 och lämnade SD 2015. Hanna Wigh och Pavel Gamov kom in i riksdagen efter valet 2014 och lämnade partiet under hösten 2017.

SD:s gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, anser att de tre bör lämna sina riksdagsplatser helt och hållet.

"Min uppfattning är att ingen av de här individerna är personvalda in i riksdagen. De har valts in på sverigedemokratiska mandat, för att föra en sverigedemokratisk politik så länge de har partiets förtroende", säger han.

"De borde ta sitt personliga och demokratiska ansvar och lämna de platserna, i stället för att tillskansa sig mer skattepengar som de enligt mig inte har rätt att vara i besittning av."

SVPOL meddelar att de har för avsikt att bilda ett kansli och eventuella anställningar till det beror på de ekonomiska förutsättningarna, enligt Larsson.

Vad gruppen tänker inför valet i höst är ännu oklart.

"Vi får ta en dag i taget och se vad det leder till", säger Margareta Larsson.

Innehåll från BlikkAnnons

Framtidsföretag växer snabbt med hjälp av Blikk

Teknikkonsulterna på ic.energy arbetar bland annat med stöd till kärntekniska anläggningar som OKG i Oskarshamn.
Teknikkonsulterna på ic.energy arbetar bland annat med stöd till kärntekniska anläggningar som OKG i Oskarshamn.

Det växande företaget Ic.energy arbetar med stora projekt inom energi, bygg och stadsutveckling – som har betydelse för vår framtid. En viktig del i framgångarna har varit affärssystemet Blikk.

– Vi glada att vi har arbetat med Blikk från start, säger Mikaela Andersson, ekonomiansvarig.

Företaget Ic.energy har på fem år gått från att vara ett enmansföretag till att ha 30 anställda. Deras teknikkonsulter arbetar med allt från avvecklingen av kärnkraft till utbyggnaden av infrastruktur och innovativa energilösningar i två nya stadsdelar i Mölndal.

För ett företag som Ic.energy, som ständigt ligger i framkant och arbetar i olika branscher, ställs det höga krav på en stabil administration.

– Jag använder mig bara av Blikk när det kommer till administrationen. Det är ett effektivt program som har fungerat klockrent från start och spar oss väldigt mycket tid. Och det blir egentligen bara bättre och bättre eftersom vi, i och med att vi växer, har användning för allt fler funktioner i programmet, säger Mikaela Andersson, ekonomiansvarig på Ic.energy.

Tips för en lyckad riskhantering i dina projekt

Blikk erbjuder viktiga funktioner

Ic.energy använder funktioner som tidsrapportering, projekthantering och resursplanering i Blikk. De skapar även sina faktura- och löneunderlag i systemet som sedan skickas direkt till de integrerade ekonomi- och lönesystemen.

– Vi har även stor användning av Blikks analysverktyg och rapporter för att få en bra överblick av verksamheten. Där kan vi bland annat analysera fakturerbar tid och debiteringsgrad vilket hjälper oss att avgöra vilka projekt som exempelvis är lönsamma och inte. 

I Blikk har de även möjlighet att anpassa inställningar efter olika kunder och medarbetare. Det är en funktion som Mikaela beskriver som avgörande när de arbetar i så skilda branscher.

– Här kan man exempelvis lägga in en medarbetares tjänstebil och traktamente. Det känns som att det finns en funktion för allt vilket vi tycker är jättebra.

Företaget upptäcker ständigt nya användningsområden i Blikk. Exempelvis har de nyligen börjat använda e-signering och timbank där de fått bra tips från supporten.

Se alla funktioner och testa Blikk gratis 

Om Blikk

Genom att samla flera viktiga funktioner i ett system kan Blikk hjälpa företag att minska administrationen, spara tid och öka lönsamheten. Systemet håller koll på kunder, försäljning, avtal, projekt, tidrapporter, kvitton, faktura- och löneunderlag. Blikk är integrerat med marknadens vanligaste ekonomi- och lönesystem som Fortnox, Visma eEkonomi, Visma Administration och Björn Lundén.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Blikk och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera