1515

SD sätter press både åt höger och vänster: Kräver höjda pensioner och skrotad pensionsgrupp

Sverigedemokraterna vill höja pensionerna genom att öka pensionsavgiften. Det är ett krav partiet tar med sig i eventuella budgetförhandlingar med M och KD. Samtidigt vill SD att pensionsgruppen skrotas.

”Pensionsgruppen åstadkommer inte något och därför bör den skrotas”, säger SD:s ekonomiskpolitiske talesperson Oscar Sjöstedt.

SD:s ekonomiskpolitiske talesperson Oscar Sjöstedt.
SD:s ekonomiskpolitiske talesperson Oscar Sjöstedt.Foto:Jack Mikrut (Di) / Amir Nabizadeh (TT)

Debatten om pensionerna tar en ny vändning. 

Sverigedemokraterna går nu ut med kravet att riksdagens pensionsgrupp ska läggas ner.

Anledningen är att gruppen, som SD och V är uteslutna ur, inte lyckas skapa ett hållbart pensionssystem och att pensionerna inte höjs till en tillräckligt hög nivå, anser Oscar Sjöstedt.

”Gruppen är fullkomligt dysfunktionell och lyckas inte lösa några problem. Det enda den lyckats med är att försämra saker, att tvinga folk att jobba längre snarare än att höja och stärka pensionerna”, säger han.

Beskedet innebär att partiet svänger från att tidigare vilja vara en del av pensionsgruppen till att nu vilja upplösa den.

Pensionsgruppen är, mer eller mindre, en helig ko i riksdagen. De förändringar i pensionssystemet som görs, kommer i regel till skott när partierna som ingår i gruppen kommer överens.

De senaste åren har gruppen dock trampat vatten, samtidigt som allt fler röster höjs om höjda pensioner.

Vad borgar för att pensionerna blir bättre om pensionsgruppen skrotas?
”Det finns ju en viss slagsida, möjligen en majoritet, för att i stället gå fram i riksdagen med stärkta pensioner och höjda avgifter”, säger Oscar Sjöstedt.

Vilken majoritet ser du då?
”Det beror på var Socialdemokraterna landar. Men om det bara är vi två som går samman så har man ändå kommit en bra bit på vägen.”

Väljargruppen pensionärer är stor, men även unga uttrycker en stor oro för pensionerna. Att vinna väljare på pensionsfrågan är därmed fullt möjligt.

För Socialdemokraterna är pensionerna en avgörande fråga. Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) tar varje möjlig chans att uttrycka sin vilja att höja pensionerna. 

För att kunna höja pensionerna vill Ardalan Shekarabi att pensionsavgiften som betalas in till staten höjs från dagens 17,21 till 18,5 procent.

Det skulle kunna höja inkomstpensionen med 6,6 procent, enligt Pensionsmyndigheten. En fin present till Sveriges nuvarande såväl som blivande pensionärer.

Även SD ställer sig bakom en höjning av avgiften till 18,5 procent.

Enligt Oscar Sjöstedt kommer SD ha som ingång i eventuella förhandlingar efter valet 2022 att avgifterna och pensionerna höjs.

”Vill man räkna in våra mandat och vårt stöd för en regeringsbildning och budgetpropositionen behöver man sätta sig ner med oss och prata om pensionssystemet”, säger Oscar Sjöstedt.

Går den inbjudan både åt höger och vänster?
”Ja, men det är ingen hemlighet vilka vi helst vill samverka med under nästa mandatperiod”, säger Oscar Sjöstedt och syftar på M och KD.

Främst är det alltså M och KD, och eventuellt L, som kommer att behöva svälja en avgiftshöjning om de vill samarbeta med SD för att komma till makten.

”Finns det en majoritet för att stärka pensionerna på de här sätten, så sätter det press på det parti som styr. Oavsett vilket det är”, säger Oscar Sjöstedt.

Eftersom även V ställer sig bakom avgiftshöjningen innebär SD:s besked att det finns en majoritet i riksdagen för att höja pensionsavgiften.

Ardalan Shekarabi skulle således kunna förverkliga löftet om att höja pensionerna. Men då måste han gå hand i hand med SD.

Det kan vara svårsmält för S, som gett M, KD och L hård kritik för deras öppnade dörr till SD.

 


Innehåll från HPAnnons

Tid för diskussion: Hur ska arbetsgivare planera för hybrida arbetssättet?

Jenny Gustavsson, Produktchef Desktop & Display på HP Sverige.
Jenny Gustavsson, Produktchef Desktop & Display på HP Sverige.

Redan för sex år sedan började man på HP diskutera hur det hybrida arbetssättet var framtiden. Medhållet då var inte särskilt stort, men i och med pandemin förändrades detta raskt. Trenden kring aktivitetsbaserade kontor fanns redan innan pandemin, dock inte med hemmakontoret som en variabel. Nu när restriktionerna hävs lyfter HP frågan om hur framtidens kontor kommer se ut och de utmaningar arbetsgivare nu måste möta.  

– Jag är övertygad om att det hybrida arbetssättet är här för att stanna. Många har insett att hemmajobb ökar produktiviteten, men också att stora tidsbesparingar kan göras när man slipper åka in till kontoret. För att en arbetsgivare ska vara attraktiv på marknaden i dag tror jag att man måste erbjuda möjligheten att jobba på distans, säger Jenny Gustavsson, Produktchef Desktop & Display på HP Sverige. 

Att planera kontoret efter det hybrida arbetssättet 

I och med det hybrida arbetet har kontoret omdefinierats, och som företag måste man bestämma vilken betydelse det ska ha. Behöver man ha samma stora yta och fasta platser, och vilken teknik måste finnas på plats? 

– Kontoret kommer för många bli en social och kreativ mötesplats, medan hemmet blir en produktiv arbetsplats. Det här innebär att man kan behöva en annan typ av utrustning och företag kan behöva se över sin strategi för inköp, säger Jenny Gustavsson och fortsätter: 

– Jag tror inte att man längre accepterar att en IT-ansvarig köper samma periferiutrustning till alla, utan att en användargrupp fått prova och gett sin bedömning av produkterna. Detta gäller både för de delade platserna på kontoret och tillbehör i hemmet där kamera, mikrofon och högtalare blir viktigare.

På kontoret krävs i stället utrustning för digitalisering av mötesrum när de fysiska mötena arbetsplatser troligtvis fortsatt är färre än innan pandemin. Vikten av enkelhet för användaren måste prioriteras samtidigt som hantering av utrustningen skall kunna ske enkelt och smidigt. Rapportering av ej fungerande rum är oftast ett stort problem, speciellt om IT inte finns i lokalerna, därför ska mötesrummen bara fungera. 

– Glöm inte heller att addera flera små fokusrum i lokalerna gärna med möjlighet till videosamtal. I och med att man blivit van vid att ha det helt tyst och fokuserat på hemmaplan kan distraktionerna bli större när man plötsligt är tillbaka på kontoret. Men självklart behövs även större sociala ytor där man kan få den sociala biten som vi människor behöver, fortsätter Jenny Gustavsson. 

Vilken lösning passar ditt kontor bäst? HP hjälper dig

HP och bolagets partners har dagligen kontakt med sina kunder. Som leverantör av IT-utrustning för kontor har de en insikt i vad som funkar bra och mindre bra för olika verksamheter. Deras bärbara datorer med inbyggd kamera och mikrofon har kommit till stor nytta i hemmajobbet, men även tillhörande utrustning som skärmar och tangentbord. Även deras inbyggda säkerhetssystem är en stor fördel i och med ökade cyberattacker. 

På det gemensamma kontoret är deras produkter som lätt kan torkas av med desinfektionsservetter ett bra alternativ när man inte längre har en bestämd plats utan kopplar sig till valfri skärm. 

– Risken när man nu kan återgå till kontoret är att företag tar förhastade beslut som inte är hållbara i längden, därför kan vi tillsammans med våra partners erbjuda stöd för att komma fram till den lösning som passar dess lokal och verksamhet bäst, avslutar Jenny Gustavsson. 

Om HP

HP skapar innovativa lösningar för att förenkla och förbättra för alla, överallt. Produktportföljen består av hårdvara och programvara inom en mängd produktområden som skrivare, datorer, skärmar och 3D-skrivare. Läs mer på hp.se. 

 

Mer från HP

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med HP och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?