ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

SD-riksdagsledamot hoppar av – går med i nytt parti

  • Riksdagsledamoten Olle Felten har uteslutits ur SD, och är nu medlem i det nya partiet Alternativ för Sverige. Foto: Erik Simander/TT

Det nya partiet Alternativ för Sverige försökte på torsdagen att hålla en presskonferens i riksdagen genom en avhoppad SD-ledamot.

Men Riksdagsförvaltningen stoppade partiets medverkan och SD-ledamoten uteslöts ur Sverigedemokraterna.

Det är bara partier och ledamöter som sitter i riksdagen som får använda riksdagens presscenter. På torsdagen meddelade dock det nya partiet Alternativ för Sverige att de skulle hålla en presskonferens i riksdagen.

Det var SD-ledamoten Olle Felten (SD) som hade bokat lokalen och därigenom bakvägen försökt släppa fram partiet. När det stod klart meddelade Sverigedemokraterna att Felten uteslutits ur partiet.

När Olle Felten inledde sin presskonferens meddelade han att Alternativ för Sverige inte får medverka vid presskonferensen. Partiledaren Gustav Kasselstrand fick nöja sig med att stå utanför presslokalen.

Olle Felten förklarade att han beslutat att lämna SD och gå med i Alternativ för Sverige. Han kritiserade partiet för att slå sönder partiets utskottsarbete genom att så många ledamöter inte får plats på riksdagslistan inför höstens val. En av dem är han själv.

Men han kritiserade också partiet för en partikultur som styrs av maktfullkomlighet och pengar och som präglas av förakt för medlemsdemokrati, utfrysningar, valfusk och mobbningar.

–"Jag ser det nya partiet som en motreaktion mot den negativa strukturen i partiet. Det är ett rakare och tydligare parti som vågar lyfta fram frågor på ett ärligare sätt", sade Olle Felten utan att vilja precisera vad han syftade på.

"Alternativ för Sverige är som SD var för 5-6 år sedan, den konservativa kraft som Sverige så väl behöver", sade han.

Enligt Expressen skickade SD:s riksdagskansli ut ett mejl som uttryckligen förbjöd ledamöter och anställda att besöka Olle Feltens presskonferens.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer