1515

SD redo för budgetstrid – kritiserar Andersson: ”Lika stor katastrof som Löfven”

Sverigedemokraterna kommer att ta striden om budgeten i höst fullt ut.

”Det blir en försmak av arbetet efter valet, en fingervisning om hur det blågula blocket skiljer sig från den saliga blandning av motstridiga åsikter som finns på regeringssidan”, säger partiledaren Jimmie Åkesson.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och finansminister Magdalena Andersson  (S).
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och finansminister Magdalena Andersson (S).Foto:TT; Cornelia Jönsson

Åkesson ägnar en del av lördagen åt att hålla hösttal på kvinnoförbundets, SD-kvinnor, utbildningskonferens i Norrköping.

”Vi kommer ta den striden fullt ut. Vi står väl rustade. Vi är vid gott mod”, säger Åkesson vars parti de närmaste veckorna ska försöka få ihop ett större eller mindre alternativ till regeringens budget för nästa år tillsammans med M, KD och kanske Liberalerna.

Lyckas de måste Vänsterpartiet och Centerpartiet rösta på regeringens budget för att den, och inte oppositionens, ska gå igenom. 

Det stora slaget äger dock rum nästa höst, hävdar SD-ledaren. Valet i september 2022 blir ”ett av de mest ödestyngda och livsavgörande valen i svensk politisk historia.”

Denna gång måste det landa rätt, hoppas Åkesson som beskriver sitt eget parti som att vara helt ensamt i svensk politik om att ha hedern i behåll och att ha haft rätt om samhällsutvecklingen.

”Vårt land behöver en vuxen, trygg och verklighetsförankrad politisk ledning som bottnar i en socialt inkluderande och gemensamhetsskapande konservatism.” 

Ingen ska tro att ett byte av socialdemokratisk partiledare kommer att göra någon skillnad, det vill säga ett byte från Stefan Löfven till Magdalena Andersson, hävdar han.

De står för samma politik, en som förvandlat Sverige till ett skräckexempel på många områden, enligt SD-ledaren. Han pekar ut brottslighet, läget vad gäller trygghet, välfärden och pensioner.

”Magdalena Andersson har varit en lika stor katastrof för Sverige som Stefan Löfven”, säger Åkesson.


Innehåll från NetsmartAnnons

Mötestrender: Demokratiska möten – alla ska kunna delta på samma villkor

Fler digitala möten kan spara stora pengar åt företagen, med lägre kostnader för tjänsteresor och mindre stress. Men nya hybrida mötesformer innebär samtidigt en teknisk utmaning för många bolag och deras anställda.

– Vi vill att det ska vara enkelt. Det är viktigt att få med sig alla oavsett grad av teknikintresse, säger Ronnie Gran produktspecialist på Netsmart, distributör av interaktiva produkter till företag, organisationer och skolor.

Läs mer om framtidens ljudlösningar

Du loggar in på ett digitalt möte, men helt plötsligt försvinner ljudet. Känner du igen dig? Det tar både tid och energi att lösa teknikproblem, men det finns en lösning. Om du har rätt verktyg kan du både undvika strul – och se till att allas röster blir hörda under mötet. Netsmarts expert Ronnie Gran reder ut alla frågetecken kring framtidens möten.

– Alla behöver bra utrustning. Ju mer vi använder tekniken desto mer blir vi medvetna om hur viktigt det är med bra ljud och bild. Allt pappersprassel, kaffekoppar, folk som pratar i mun på varandra – nu är det viktigare än någonsin att ha rätt verktyg, säger han.

Ronnie Gran får ofta frågan hur man kan få mötena så givande som möjligt när några deltar på plats, och andra hemifrån. Han berättar att framtidens arbetssätt redan är här.

– Tänk dig att du istället för de vanliga mikrofonerna, sladdarna och allt sånt har 8 192 virtuella mikrofonpunkter utspridda i hela rummet. Dessa mikrofoner anpassar sig automatiskt efter antalet personer som pratar, oavsett var de befinner sig i rummet och filtrerar även bort distraherande bakgrundsljud, säger han.

Netsmarts lösningar är dessutom helt plattformsoberoende och integrerar med alla vanliga konferensmjukvaror som till exempel Microsoft Teams, Google Meet, Zoom, Cisco och Skype. Den väggmonterade mikrofonlösningen gör att du slipper både sladdar och fjärrkontroller.

– Den stora fördelen, förutom att ljudet blir så himla bra, är att det är enkelt att koppla in och använda. Många hör av sig och berättar att de inte trodde att det skulle vara så enkelt, säger han.

Ronnie Gran berättar om en av deras kunder som hade för låg ljudnivå under sina digitala möten.

– Det var ett stort finansinstitut, och när det handlar om pengar och siffror kan det bli stora problem om mottagaren inte riktigt hör vad den andra säger. De provade att montera in en Nureva HDL300 i ett av sina rum och för dem var det som natt och dag. Det blev en enorm skillnad – och ger en helt annan trygghet och säkerhet, säger han.

Boka live-demo 

 

Mer från Netsmart

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Netsmart och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?