Annons

SD öppnar för kompromiss om flyktingpolitik

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, öppnar för att stödja en moderat statsminister även om denna gör upp med Socialdemokraterna om invandringspolitiken.

Jimmie Åkesson.
Jimmie Åkesson.Bild:TT

"Det får vi värdera när det sker, om vi ska göra det eller inte. Du ställer frågan som att jag ska svara ja eller nej och jag är öppen för att kompromissa i politiken, och det gäller även invandringspolitiken", säger han i SR Ekots lördagsintervju.

Tidigare har SD sagt att partiet enbart stöder en M-ledd regering med Moderaternas flyktingpolitik.

Nu säger Åkesson att en M-uppgörelse med Socialdemokraterna ändå är bättre än en med Centern och Liberalerna.

"Det minst dåliga är det jag har haft att välja på hittills. Och är det fortsatt så då får jag välja det minst dåliga, men helst vill jag själv ha inflytande naturligtvis", säger han i intervjun.

Moderatledaren Anna Kinberg Batra har tidigare sagt att hon är beredd att fälla regeringen med en gemensam Alliansbudget och ta över regeringsansvaret. Då krävs att SD röstar på en Alliansbudget.

Kinberg Batra har dock sagt nej till att ge SD inflytande över en sådan regering, något som Åkesson sagt sig vilja ha.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?