Annons

SD lägger fram eget förslag om migrationspolitiken

Sverigedemokraterna går sin egen väg i riksdagens migrationskommitté och kommer att lägga fram ett eget förslag om den svenska migrationspolitiken.

Foto:Janerik Henriksson/TT

”De bud som ligger på bordet nu, inte minst det som diskuteras mellan S och M, är inte på en sådan nivå att vi ser förutsättningar för att komma till en överenskommelse”, säger Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Under de senaste veckorna har Socialdemokraterna förhandlat utanför regeringssamarbetet med Miljöpartiet och i stället satt sig vid bordet med Moderaterna, Centerpartiet och Liberalerna. 

Det har skapat en potentiell kris i regeringen eftersom MP klargjort att partiet inte kan sitta i en regering som genomför långtgående restriktioner av den svenska migrationspolitiken, något partiet anser att S tillsammans med forna Allianspartierna nu diskuterar.

Sverigedemokraterna anser, och har tidigare ansett, att uppdraget för kommittén i riksdagen varit för snävt. Bland annat vill partiet att permanenta uppehållstillstånd tas bort helt. I kommittén har diskussioner förts om det är permanenta eller tillfälliga uppehållstillstånd som ska vara regeln när en person kommer till Sverige. 

Vidare kommer SD gå fram i riksdagen med ett eget förslag på migrationspolitik som bland annat innebär att Sverige möter EU:s minimikrav gällande anhöriginvandring och ett försörjningskrav.

”Vi måste minska volymerna i mottagandet. Det är själva grunden i den framtida migrationspolitiken. Därför behöver Sverige en mer restriktiv migrationspolitik än andra länder”, säger Jimmie Åkesson.

Partiet vill också att attraktionskraften för att invandra till Sverige ska bli färre.

”Det handlar om medborgarskap, insatser mot internationell människohandel och illegala invandrades möjlighet att undvika utlämningsbeslut”, säger Jimmie Åkesson.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?