1515
Annons

SD KU-anmäler Isabella Lövin efter jävanklagelser

Sverigedemokraterna vill att riksdagens konstitutionsutskott (KU) granskar hur miljödepartementet och ansvariga statsrådet Isabella Lövin (MP) hanterat risken för jäv och intressekonflikt i samband med tillsättandet av Maria Wetterstrand som utredare.

Foto:Erik Simander/TT

Isabella Lövin, då klimatminister, gav för ett år sedan Maria Wetterstrand uppdraget att utreda hur flyget kan göras mer miljövänligt.

Anmälaren Mattias Bäckström Johansson (SD) tycker att intressekonflikten är uppenbar, med tanke på att Wetterstrand är styrelsemedlem och delägare i ett bolag som är verksamt inom det område som utredningen avser.

"Det är anmärkningsvärt att man trots vetskapen om detta från departementets sida ändå väljer att utse henne som ansvarig utredare.", säger han i ett pressmeddelande.

Rysslands BNP ner mindre än väntat

Ryssland ekonomi sjönk 4 procent under årets andra kvartal, vilket gör att ekonomin är på samma nivå som 2018, enligt statistikmyndigheten Rosstat.

Foto:Alexander Zemlianichenko

Det är en mindre tillbakagång än väntat, men den ryska centralbanken tror att fallet kommer att förvärras de kommande kvartalen.

Stimulansåtgärder har gjort att de internationella sanktionerna slagit mindre hårt mot ekonomin, men centralbanken tror att den ryska ekonomin når tillväxt först 2024–2025.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera