Annons

Schweiz börsordförande vill se e-franc

Schweiz borde lansera en nationell version på en kryptovaluta, en e-franc som ett sätt att skaffa sig en konkurrensaktig ledning inom digital teknik. Det anser Romeo Lacher som är styrelseordförande för inhemska börsoperatören SIX Group, skriver Financial Times.

I en intervju med affärstidningen sade Romeo Lacher att den nya e-francen, med uppbackning av landets centralbank, skulle hjälpa att få fart på den lokala ekonomin så väl som elektroniska betalsystem som håller på att allt mer ersätta kontanter.

”Jag tror att det skulle finnas många uppsidor, vi skulle vara starkt stödjande”, sade han.

Tidigare i år uppgav Schweiz ekonomiminister, Johann Schneider-Ammann att Schweiz vill vara en ”kryptonation”. Den finansorienterade nationen är redan i dag en hubb för initial coin offerings och en schweizisk stiftelse ligger bakom Ethereum, världens näst största kryptovaluta efter bitcoin.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?