Schibsteds teknikutvecklingsbolag gick back med 1,1 miljarder 2017

Schibsted Products & Technology UK, mediakoncernens teknik- och produktutvecklingsbolag, gjorde ett minusresultat på 1,1 miljarder norska kronor 2017.

Det framgår av det brittiska dotterbolagets årsredovisning, skriver norska Dagens Næringsliv. Enligt vad finanschefen Trond Berger säger till Schibsted SCHB +0,71% Dagens utveckling ägda E24 är det dock fråga om investeringar och "en negativ vinkling" att framställa resultatet som ett underskott.

Det Londonbaserade bolaget etablerades 2014 och har 131 anställda som bygger gemensamma teknikplattformar för annons- och inloggningstjänster för mediahus och rubrikverksamheter.

I dotterbolagets årsredovisning nämns att under 2018 kommer de flesta plattformarna och tjänsterna att ha lanserats och bidra till bolagets långsiktiga lönsamhet.

Hela Schibstedkoncernen omsatte enligt årsredovisningen för 2017 16,9 miljarder norska kronor under det året, en ökning från 15,9 miljarder 2016, och gjorde ett nettoresultat på 2,2 miljarder (0,6).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?