1515

Schäuble varnar för stödlånsomröstning

Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble varnade på fredagen medlemmar av det tyska underhusets budgetutskott för att låta hela parlamentet rösta om det grekiska stödlånet. Ett sådant beslut skulle kunna leda till turbulens på finansmarknaderna, enligt finansministern.

Det rapporterar Bloomberg News.

 

Sent på torsdagen enades Greklands kreditgivare att lösgöra 8,5 miljarder euro i nya lån till Grekland, så att landet kan betala stora lån som förfaller i juli.

Enligt Wolfgang Schäuble avvek inte uppgörelsen mellan Grekland och dess kreditgivare så mycket från programmet att beslutet behöver tas i hela parlamentet.

"Jag misstänker att ett sådant beslut av budgetutskottet skulle leda till ny turbulens på marknaderna, nya osäkerheter. Och de senaste månaderna har vi alla bemödat oss, av intresse för den positiva utvecklingen i Grekland, att undvika osäkerhet", sade den tyske finansministern.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?