Schaeffler ser över investeringsbudgeten efter vinstvarning

Tyska industrijätten Schaeffler ser över sin investeringsbudget efter att bolaget vinstvarnat för en månad sedan. Det säger bolagets ledamot Matthias Zink till Automobilwoche. 

Schaeffler bedriver en kapitalintensiv verksamhet och nu gäller det att göra rätt investeringar, fortsätter Zink. 

Företaget planerar dock inte för att dra ned sin personalstyrka på den tyska hemmamarknaden. 

Schaeffler skall också fortsätta att investera i forskning och utveckling. Zink nämner exempelvis teknik för elbilar och förbränningsmotorer.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?