ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

SCB: Hushållens sparande stannade på bankkonton

Hushållens finansiella sparande, nysparandet minus skuldökningen, uppgick till 83 miljarder kronor andra kvartalet.  

Det finansiella sparandet är vanligtvis högt under andra kvartalet eftersom merparten av aktieutdelningarna och skatteåterbäringen till hushållen sker då. En stor del av sparandet stannade på hushållens bankkonton som ökade med 60 miljarder kronor under kvartalet. Det rapporterar SCB.

Det finansiella sparandet är vanligtvis högt under årets andra kvartal eftersom merparten av aktieutdelningarna och skatteåterbäringen till hushållen sker då. En stor del av sparandet stannade på hushållens bankkonton som ökade med 60 miljarder kronor under kvartalet.

Nysparandet i finansiella tillgångar var 145 miljarder kronor medan skulderna ökade med 62 miljarder kronor under kvartalet, vilket gav ett finansiellt sparande på 83 miljarder kronor. Främst sparade hushållen på bankkonto samt investerade i fonder, bostadsrätter och pensionssparade. De sålde aktier och premieobligationer samtidigt som lånen ökade, men i en lägre takt än tidigare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer