1515
Annons

Scanias inköpschef: ”Det tar nog 2-3 år innan vi är tillbaka på riktigt”

Som tidigare rapporterat planerar Scania en mjukstart på tisdag, men enligt en artikel i Svenska Dagbladet kan det ta två till tre år innan bolaget är tillbaka ”på riktigt”.

Anders Williamsson, inköpschef på Scania.
Anders Williamsson, inköpschef på Scania.Foto:Magnus Gotander

Di har tidigare rapporterat om Scanias planerade återstart på tisdag. 

”Det är en återstart industriellt, men vad ska företaget ha för flyghöjd. Det styrs av hur efterfrågan utvecklas kvartal tre och fyra och även nästa år och det vet vi inte ännu”, sa Henrik Henriksson till Di då. 

Hur de 1.200 underleverantörerna klarar sig är av största vikt. Scanias inköpschef Anders Williamsson uppger dock i en artikel i Svenska Dagbladet att endast två av bolagets leverantörer tvingats till rekonstruktion hittills.

Och även om de franska restriktionerna förlängts, har det visat sig att de franska underleverantörerna ändå räknar med att komma igång med viss produktion. 

”Nu känns det rätt hoppfullt. Det blir en försiktig start under maj och först i juni räknar vi med vara tillbaka i normalt läge som gör att vi då kan producera precis det kunderna vill ha, säger Anders Williamsson till SvD.

Men fortfarande återstår mycket osäkerhet. Tisdagens återstart liknar inte den årliga återstarten efter industrisemestern. 

”Nu vet vi inte vilka företag som överlevt och kommer tillbaka. Vi vet inte om allt runtomkring i samhället kommer att fungera, vi vet inte om alla medarbetare är friska och vi vet inte vad som kommer att efterfrågas framöver. Det tar nog två till tre år innan vi kommit tillbaka på riktigt”, säger Anders Williamsson till Svd. 

Indiskas vd efter förluståren: ”Vi har en extrem revanschlust”

Efter ett fem år långt stålbad ser Karin Lindahl, vd Indiska, en ljusare framtid för kedjan som varit farligt nära att gå i graven. Med ett nytt sortiment gör bolaget debut på Stockholms modevecka – och ser möjligheter att norpa kunder i en lågkonjunktur. 

Karin Lindahl, vd och ägare av Indiska som snart gör debut på Stockholms modevecka (31 augusti–2 september).
Karin Lindahl, vd och ägare av Indiska som snart gör debut på Stockholms modevecka (31 augusti–2 september).Foto:Jesper Frisk

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera