Annons

Scaniaikonen: Lundstedt försökte ragga över Scania-vd:n

Bärgaren och legendariska lastbilsstajlisten ”Svempa” har tidigare öppet vädrat sin oro för den mångåriga partnern Scanias samgående med tyska MAN.

Nu är han dock tryggt förvissad om ett fortsatt långvarigt och tätt samarbete, säger han till Di efter ett möte med Scanialedningen.

Sven-Erik ”Svempa” Bergendahl är en profil inom truckingkulturen, och har länge gjort specialbyggda Scania-lastbilar tillsammans med designern Janne Richter. Här framför specialbygget ”Red Pearl”, en Scania utan tak, i den egna verkstaden i Länna utanför Stockholm.
Sven-Erik ”Svempa” Bergendahl är en profil inom truckingkulturen, och har länge gjort specialbyggda Scania-lastbilar tillsammans med designern Janne Richter. Här framför specialbygget ”Red Pearl”, en Scania utan tak, i den egna verkstaden i Länna utanför Stockholm.Foto:Jesper Frisk
”Frostfire”, Svempas senaste custombygge baserat på en Scanialastbil. Bilen är en ”oneoff” och säljs inte över disk. Specialanpassningen i siffror, enligt reportage i senaste Trailer: 1.200 arbetstimmar, 150 liter färg, 7 kulörer, 18 lager klarlack.
”Frostfire”, Svempas senaste custombygge baserat på en Scanialastbil. Bilen är en ”oneoff” och säljs inte över disk. Specialanpassningen i siffror, enligt reportage i senaste Trailer: 1.200 arbetstimmar, 150 liter färg, 7 kulörer, 18 lager klarlack.Foto:Svempas

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera