1515
Annons

Scania introducerar mångsidiga lastbilshybrider

Lastbilstillverkaren Scania introducerar en typ av lastbilar som gör det möjligt att möta skiftande behov såsom med sophämtning, kyltransporter, betongbilar och regionala distributionsfordon. Det framgår av ett pressmeddelande. De nya hybriddrivlinorna är internutvecklade och har gjorts i enlighet med Scanias filosofi beträffande modularisering. 

Den nyutvecklade elmaskinen GE281 arbetar i tandem med 7- eller 9-litersmotorer från Scania, något som ger unika möjligheter att skapa fossilfria och tysta transportlösningar också för tunga lastbilar med energikrävande påbyggnationer, skriver bolaget.   

”GE281 är något helt nytt i på tunga sidan i lastbilsindustrin. Med den här fjärde generationen med hybrider från Scania har vi nått punkten där de är starka kandidater för en mängd applikationer och användningsområden av de slag där hållbarhet och smarta lösningar prioriteras. De nya hybridbilarna har all den prestanda som krävs för att ta sig an många olika uppgifter och står sig bra i alla slags relevanta jämförelser”, kommenterar Fredrik Allard, Senior Vice President och chef för e-mobility inom Scania Sales & Marketing. 

De nya modulariserade lastbilarna kan beställas både som HEV (Hybridelektriskt fordon) eller PHEV (Plug-in hybrid).


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?