ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Scania förlänger stopp – ”har nog inte sett det värsta ännu”

Lastbilstillverkaren Scania har beslutat att förlänga stoppet i den europeiska produktionen till den 20 april. Enligt tidigare plan skulle tillverkningen återupptas efter påsk.

”Runt 25–30 procent av våra leverantörer kan inte köra. Vi letar ljuspunkter, men vi har nog inte sett det värsta ännu”, säger Scanias presschef Hans-Åke Danielsson.

De svenska fordonstillverkarna ser ännu ingen ljusning i den kris som fått produktionen att stanna upp helt sedan förra veckan. På tisdagen fattade Scania beslut att förlänga stoppet det europeiska produktionssystemet i ytterligare en vecka efter påsk.

Planen är nu att åter starta upp tillverkningen vid fabrikerna i Sverige, Nederländerna och Frankrike den 20 april. Inget nytt besked ges för produktionen i Brasilien där planerad återstart är satt till 13 april.

”Runt 25–30 procent av våra leverantörer kan inte köra. Vi letar ljuspunkter, men vi har nog inte sett det värsta ännu”, säger Scanias presschef Hans-Åke Danielsson.

Scania har med anledningen av produktionsstoppet permitterat i det närmaste samtliga 19.000 anställda i Sverige.

På onsdagen meddelade även Volvo Cars att bolaget förlänger nedstängningen av fabrikerna i Belgien och USA med ytterligare en vecka på grund av coronakrisen, vilket Di tidigare har rapporterat om. Planen att starta Torslandafabriken i Göteborg den 14 april ligger däremot fast. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer