1515

Scania får miljardböter av EU

EU-kommissionen dömde på onsdagen Scania till böter på 880,52 miljoner euro, motsvarande drygt 8,4 miljarder kronor, för att ha drivit en kartell under 14 år.

Bild:Anders Wiklund/TT

Scania och fem andra lastbilstillverkare samarbetade om prissättning och vältrade över kostnader för ny teknik för nya utsläppskrav på kunder.

Det tillkännagav kommissionen i ett pressmeddelande.

"Denna kartell påverkade ett avsevärt antal transportföretag i Europa eftersom Scania och övriga lastbilsföretag i kartellen tillverkar fler än nio av tio medelstora och tunga lastbilar som säljs i Europa", sade EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager i ett uttalande.

"Dessa lastbilar står för omkring tre fjärdedelar av inlandstransporten av varor i Europa och spelar en avgörande roll i den europeiska ekonomin", fortsatte hon.

Kommissionens beslut om Scania kom betydligt senare än övriga fem lastbilsföretag eftersom Scania har bestridit anklagelserna.

Enligt Margrethe Vestager gick Scania miste om en rejäl sänkning av böterna genom att inte samarbeta med EU-kommissionens kartellundersökning.

"De är i sin fulla rätt att inte gå med på en förlikning. Men det betyder att de går miste om en nedsättning av böterna på 10 procent", sade hon.

En sådan sänkning skulle ha betytt en besparing på 88 miljoner euro, runt 844 Mkr.

Övriga företag i kartellen dömdes redan den 19 juli 2016 till sammanlagt 28 miljarder kronor i böter. De var Volvo/Renault 6,4 miljarder kronor, Daimler 9,7 miljarder kronor, DAF 7,2 miljarder kronor och Iveco 4,7 miljarder kronor.

Även MAN deltog i kartellen men fick sina böter sänkta till noll eftersom det var MAN som avslöjade kartellen för kommissionen.

"Dagens beslut markerar slutet på vår undersökning", sade Margrethe Vestager.

Kommissionens undersökning visade att Scania hade medverkat när kartellen samordnade priser på grossistnivå.

Lastbilsföretagen samarbetade också för att bestämma tiden för de strängare europeiska utsläppsreglerna, övergången från Euro III till Euro IV. Företagen enades även om att vältra över kostnaderna på utsläppstekniken på kunderna.

Scania har granskat dagens beslut från EU-kommissionen rörande otillbörligt utbyte av information under åren 1997-2011, och kommer att överklaga beslutet i dess helhet. Det uppger bolaget i ett pressmeddelande.


Innehåll från DentmeAnnons

Därför ska du ge dina anställda en årlig tandläkarundersökning

Företagstandhälsa är nytt i Sverige och det är Dentme som har tagit stafettpinnen på marknaden. Men varför ska man ge sina anställda en årlig tandläkarundersökning?

– Du får friskare medarbetare, men det kan också vara en konkurrensfördel i kampen om kompetens på arbetsmarknaden, säger David Kruse, medgrundare och vd.

Så kan du bli en mer omtänksam arbetsgivare 

Idag är kampen om arbetskraft stenhård. Företag över hela landet vrider och vänder på alla idéer för att locka talanger till deras bolag. Nya och intressanta förmåner kan vara lösningen för att både attrahera, motivera – och behålla personal. 

– Företagstandhälsa är en värdefull förmån för både arbetsgivare och anställda. För att kunna skapa friska arbetsplatser måste man ha en helhetssyn på hälsa, där munhälsan i allra högsta grad ingår, säger Hadi Ahmad, medgrundare samt tandläkare och kliniskt ansvarig på Dentme.

Hadi Ahmad och David Kruse, medgrundare av Dentme.
Hadi Ahmad och David Kruse, medgrundare av Dentme.

Tandhälsa som förmån

Dentme är först i Sverige med att erbjuda tandhälsa som förmån till arbetsgivare. Samtliga medarbetare erbjuds en årlig undersökning på någon av Dentmes partnerkliniker. Dessutom kan de när som helst få råd och hjälp av erfarna tandläkare och tandhygienister direkt via mobilen eller surfplattan. 

– Det lönar sig att arbeta förebyggande – både för företaget och individen. För oss känns det självklart att patienten ska kunna möta tandläkare digitalt på samma sätt som inom andra områden och samhället i stort, säger David Kruse, medgrundare samt vd och betonar att arbetsgivaren har ett långtgående ansvar för sina anställdas hälsa och välmående. 

Hadi Ahmad berättar att cirka 40 procent av Sveriges befolkning inte har regelbunden kontakt med tandläkare. Många lider dessutom av tandläkarrädsla.

– Det har blivit ett folkhälsoproblem. Vi gör det enklare för patienten att snabbt få hjälp och råd samtidigt som vi är med och frigör resurser på klinikerna. Vi vet hur mycket tid som går åt till att diagnostisera saker som enkelt kan skötas från mobilen, som exempelvis en tappad fyllning eller krona, säger han. 

Besök via appen

Det första besöket sker via appen, vilket betyder att de anställda inte behöver lägga tid på att besöka en klinik. De kan ta samtalet på en kafferast, eller hemma i soffan. Bedömer Dentmes tandläkare att patienten behöver vidare vård bokar de in ett besök på någon av deras anslutna partnerklinikerna. 

– Du kan enkelt boka in en uppföljning via appen vilket sparar tid för både patienter och tandläkare. Hela och friska tänder är viktigt för att vi ska kunna leva ett bra liv. Med Dentme som personalförmån får du friskare medarbetare samtidigt som du blir en attraktiv arbetsgivare och stärker ditt varumärke på lång sikt, säger David Kruse. 

Så kan du bli en mer omtänksam arbetsgivare

 

Mer från Dentme

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Dentme och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?