Scandidos tar order från Grekland

Scandidos har tagit hem en order på 6 stycken så kallade "Delta4 Phantom+" från Stavros Niarchos Foundation.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ordern är en del i en större upphandling där Scandidos samarbetade med Elekta som kommer att leverera terapimaskinerna.

Leveranserna av terapisystemen kommer att ske separat för varje sjukhus under en period av 18 månader medan samtliga Delta4 Phantom+-systemen skall levereras redan under Scandidos fjärde kvartal.

Delta4 Phantom+ systemen används för att kvalitetssäkra strålbehandlingen genom att verifiera stråldosen under pågående behandling och på så sätt klarlägga att strålningen som utförts på patienterna motsvarar behandlingsplanen som fastställts med hjälp av dosplaneringssystemet hos kliniken.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?