Annons

Scandic belönar aktieägarna

Hotellbolaget Scandic redovisar ett justerat ebitda-resultat på 457 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2016, att ställa mot SME-förväntan om 379 miljoner kronor. Resultatet per aktie uppgick till 2:79 kronor i det gångna kvartalet, väntat var 2:03 kronor.

Bild:Scandic

De totala intäkterna uppgick till 3.463 miljoner kronor i kvartalet, här låg SME-prognosen på 3.299 miljoner kronor.

Tillväxten i revpar (genomsnittlig intäkt per tillgängligt rum) var +10,8 procent från det fjärde kvartalet 2015. I jämförbara termer ökade revpar med +5,2 procent. Revpar uppgick till 639 kronor i det fjärde kvartalet, att ställa mot SME-förväntan 619 kronor.

Bolagets styrelse föreslår en utdelning om 3:15 kronor per aktie för 2016, SME-snittförväntan låg på 2:99 kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?