SCA uppges vara nära tysk storaffär

Den svenska börsjätten SCA närmar sig ett avtal om ett köp av den tyska bandagetillverkaren BSN Medical för 2,7 miljarder euro, motsvarande cirka 26 miljarder kronor, inklusive BSN:s skulder.

Magnus Groth, vd SCA.
Magnus Groth, vd SCA.Bild:Anders Wiklund/TT

Det skriver affärstidningen Financial Times med hänvisning till anonyma källor med insyn i förhandlingarna.

Affären kan komma att presenteras redan under måndagen, enligt källorna.

BSN ägs sedan 2012 av det svenska riskkapitalbolaget EQT som, enligt FT, har undersökt förutsättningarna för en försäljning under de senaste månaderna. Bolaget omsatte närmare 700 miljoner euro 2015 och har cirka 6 100 anställda.

SCA ska nästa år delas upp i två separata bolag med inriktning på hygienprodukter respektive skog.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?