1515
Annons

SBB uppdaterar två av sina finansiella mål

Fastighetsbolaget SBB, Samhällsbyggnadsbolaget, justerar två av sina finansiella mål med målet att ytterligare stärka sina finansiella resurser.

De uppdaterade finansiella målen är följande:

- att upprätthålla en belåningsgrad under 60 procent (från 65 procent).

- att ha en räntetäckningsgrad på minst 1,8 gånger (från 1,5 gånger).

"Våra hyresintäkter förbättras och överstiger nu 1,5 miljarder kronor på årsbasis. SBB SBB B +10,94% Dagens utveckling redovisade justerad soliditet på 36 procent i slutet av tredje kvartalet 2017 och vi känner oss nu trygga i att skärpa våra finansiella mål. Dessa mål syftar också till att vi i slutet av 2018 ska uppfylla villkoren för en investment grade-rating från ledande kreditvärderingsinstitut", säger Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

Efter förändringen har SBB följande finansiella mål:

- Generera tillväxt i substansvärdet per stamaktie, exklusive utdelning på stamaktier, som över en femårsperiod i genomsnitt uppgår till minst 12 procent per år

- Generera en intjäning från försäljning av byggrätter som över tid i genomsnitt uppgår till 250 till 400 miljoner kronor per år

- Belåningsgrad lägre än 60 procent

- Säkerställd belåningsgrad lägre än 55 procent med start andra halvåret 2018

- Soliditet om minst 30 procent.

- Räntetäckningsgrad om lägst 1,8 ggr

- Långsiktigt mål att dela ut 40 procent av utdelningsgrundande resultatet (inkl. utdelning på preferensaktier)

- Att senast vid utgången av 2018 uppfylla villkoren för en investment grade-rating från ett av de ledande kreditvärderingsinstituten

Flygplatschefen: Inget kaos på Arlanda i höst

Swedavia har fått mycket kritik för sommarens långa köer till säkerhetskontrollen på Arlanda. Bemanningen har nu förbättrats och resenärer kan förvänta sig kortade kötider, enligt det statliga bolaget. Flygplatsen väljer även att ta bort regeln att komma tidigast tre timmar före avresa.  

Charlotte Ljunggren, marknads- och försäljningschef och tillförordnad flygplatschef. Till vänster: Köer på Arlanda i juni.
Charlotte Ljunggren, marknads- och försäljningschef och tillförordnad flygplatschef. Till vänster: Köer på Arlanda i juni.Foto:Ali Lorestani/TT/Anna Bredberg

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera